Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvek a természetről

Cégünk egyik alapvető elve úgy működni, hogy az a környezettel a lehető legharmonikusabb legyen. A mai ember életmódja szerintünk túlságosan eltávolodott a természeti környezettől, alapvetőnek, mindig fennállónak gondolva azt, pedig ez nem így van. A körülöttünk lévő világ folyamatosan sérül, de ezt az ember saját világából, a problémáink és örömeink mögül néha nehéz észrevenni. Rengeteg dolgot nem tudunk még a minket körülvevő világról, de rengeteg mindent már igen. Ezeket az információkat szeretnénk átadni mindenkinek, aki betéved ebbe a kis virtuális boltba.

Összeválogattuk azokat a könyveket, amelyek szerintünk segíthetnek újra közel kerülni a természethez, ezáltal kialakítani bennünk az erre való odafigyelést. A könyvek között van regény, ismeretterjesztő könyv, de még a picikre is gondoltunk, hiszen a természet szeretetére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. :)

Rendezés:

Könyvek a természetről - Lázár Ervin - Öregapó madarai

Könnyű nyári estéken Öregapó leül a tornácára, és mesélni kezd a madarakról. Mert ő aztán mindegyiket jól ismeri - a fecskéktől a baglyokon át a seregélyekig. Lázár Ervin szívhez szóló, rövid történeteiben madárdallal telik meg a dunántúli táj, Bódi Kati pedig részletgazdag rajzain kelti életre Öregapó madarait
3.490 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Jules Howard - Tökéletes állatvilág

Szeretnéd feltárni az állatok titkait? Máris kezdd lapozgatni ezt a különleges könyvet!
Állatok százaival ismerkedhetsz meg közelebbről a természettudományok szakértője, Jules Howard segítségével.
Az aprócska medveállatkától a hatalmas elefántig, a kötetben szereplő állatok mindegyikét pompás illusztrációk mutatják be, méltó módon ünnepelve a földi élet sokféleségét, tökéletességét.
3.999 Ft
Várható szállítás: 2024. április 29.

Könyvek a természetről - David Attenborough - Egy élet a bolygónkon

Kilencvennégy éves vagyok. Rendkívüli élet jutott osztályrészemül; csak most kezdem felismerni, hogy mennyire rendkívüli.
4.490 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Patrik Svensson - Tenger a tengerben

Létezik egy olyan állat a Földön, amely meghódította az egész bolygót. Itt él velünk is, Magyarországon, a folyóinkban és tavainkban. Mégis, kizárólag egyetlen helyen szaporodik, valahol Florida közelében, a tenger mélyén. Hogyan lehetséges ez?
3.999 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Richard Powers - Égig érő történet

"Az ember nem az a csúcsfaj, aminek képzeli magát. Más élőlények mondják meg, merre hány centi, azok csinálják a levegőt és eszik a napfényt. Nélkülük nincs semmi."
4.950 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Peter Wohlleben - A természet rejtett hálózata

A természet számtalan meglepetést rejt: a lombos fák befolyásolják a Föld forgását, a darvak akadályozzák a spanyolországi sonkatermelést, a tűlevelű erdők pedig esőt csinálnak.
3.490 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Maja Lunde - A méhek története

A fordulatos regény korunk néhány legégetőbb kérdését teszi fel: hogyan bánunk a Földdel és annak teremtményeivel? Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre? Mi az, amiért készek vagyunk harcolni?
3.995 Ft
Várható szállítás: 2024. április 29.

Könyvek a természetről - Frans De Waal - Mama utolsó ölelése

A könyv a csimpánz mátriárka, Mama halálával kezdődik, aki szoros kapcsolatban állt Jan van Hooff biológussal. Amikor Mama már haldoklott, Van Hooff felkereste őt a ketrecében. Búcsújuk, melyet videóra vettek, felrobbantotta az internetet. Emberek milliói lehettek tanúi annak, ahogy Mama széles mosollyal üdvözli, majd megöleli a professzort. Nem az ember az egyetlen faj, érvel De Waal, amely képes szeretni, gyűlölni vagy szégyenkezni, örömet, undort vagy empátiát érez.
4.999 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Angelika Throll - Szobanövények

Ebből a könyvből minden szobakertész megtudhatja, melyek azok a legfontosabb dolgok, amelyek segítségével biztosíthatja növényei túlélését: mit kell tudni a fényről, a vízről, a tápoldatokról, az átültetésről és melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket elkövethetünk.
2.800 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - Georgina Wilson-Powell - Tényleg zöld?

Hovák kell dobni a tejesdobozt? Lehet környezetbarát a mosogatógép? Zöld megoldás kádban fürdeni vagy mindig csak zuhanyozni érdemes, ha igazán akarunk figyelni a környezetünkre?
2.950 Ft
Várható szállítás: 2024. április 29.

Könyvek a természetről - Ámosz Oz - Hirtelen az erdő mélyén

A hegyekkel és erdőkkel körülvett, a civilizációtól elszigetelt falucskából már sok éve eltűntek az állatok - mindenfajta állat. A felnőttek még emlékeznek rájuk, olykor-olykor a fülükbe cseng még a gyermekek számára már ismeretlen nyerítés, bégetés, röfögés, ugatás és az ezerféle madárdal, néha tévedésből még morzsát szórnak a nem létező galambok elé vagy hálót vetnek a rég nem látott halaknak. A gyerekek kérdésére azonban, hogy hogyan és miért történhetett meg mindez, mindig csak konok hallgatás a válasz. 
2.999 Ft
Várható szállítás: 2024. május 17.

Könyvek a természetről - David Attenborough - Élet a Földön

A mára már klasszikussá vált könyv és a belőle készült filmsorozat nemzedékeket varázsolt el és ismertetett meg Földünk elképesztően gazdag élővilágával. Az Élet a Földön első kiadása stílszerűen Charles Darwin, az evolúcióelmélet atyja születésének 170. évfordulóján, 1979-ben jelent meg.
5.900 Ft
Várható szállítás: 2024. április 29.

Könyvek a természetről - Mi micsoda - A természet

Róka lopódzik a sövény bokrai közt, sün szalad át a kerten, kőszáli kecskék csapnak össze szarvukat előre szegezve. Az erdők és a hegyek, a folyók és a rétek tele vannak élettel.
Tudtad, hogy még a város közepén is találkozhatsz méhcsaládokkal, vaddisznókkal vagy rókákkal?
Fedezd fel, milyen sokszínű a természet!
4.490 Ft
Várható szállítás: 2024. április 29.

Könyvek a természetről - Kerry Emanuel - Amit a klímaváltozásról tudunk

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a klímaváltozásról már mindent leírtak. Ez több okból sem lehet igaz, de ami a legfontosabb: lehetetlen, hiszen e sorok írása közben is változik. Az irányon és a mértékén zajlik - sokszor a tudományt is nélkülöző - vita, a klímaváltozás mint közéleti diskurzus pedig mindeközben bizonyosan hevül.
1.200 Ft
Várható szállítás: 2024. április 29.
Az oldal tetejére